ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνήσει στο 95% των μέτρων - Πιθανό Eurogroup την Μ. Πέμπτη

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνήσει στο 95% των μέτρων - Πιθανό Eurogroup την Μ. Πέμπτη

Την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συγκληθεί νέο Eurogroup για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, «Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως Ελλάδα και θεσμοί, έχουν συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των μεταρρυθμιστικών μέτρων υπογραμμίζοντας πως «Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα στο πακέτο προληπτικών μέτρων και δεν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο "γκρίζες", πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, όταν ξεκαθαριστούν και οι δύο αυτές εκκρεμότητες, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος».

Σχετικές ειδήσεις