ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Στα μέσα Αυγούστου η προσφορά για ανταλλαγή χρέους

Reuters: Στα μέσα Αυγούστου η προσφορά για ανταλλαγή χρέους
Στα μέσα Αυγούστου αναμένουν οι τράπεζες την προσφορά της κυβέρνησης για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους, με στόχο να ολοκληρωθεί...

Στα μέσα Αυγούστου αναμένουν οι τράπεζες την προσφορά της κυβέρνησης για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το Σεπτέμβριο, αναφέρουν τραπεζικές πηγές του πρακτορείου Reuters.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα κρίνει και το ύψος της συμμετοχής των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Εφόσον μετάσχει το 90% των ομολογιούχων, που είναι και το ποσοστό που έχει τεθεί ως στόχος, η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης θα φτάσει στα 50 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

«Περιμένουμε περίπου στα μέσα Αυγούστου να λάβουμε από το ελληνικό δημόσιο το μνημόνιο συναντίληψης (MOU) που θα περιλαμβάνει τους όρους και τις διαδικασίες ανταλλαγής στη βάση των οποίων θα υπολογιστούν οι επιπτώσεις και οι ζημίες στην κάθε τράπεζα» δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος ελληνικής τράπεζας, σημειώνοντας ότι το μνημόνιο θα περιλαμβάνει και το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας το κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, η έκθεση των οποίων εκτιμάται στα 40 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr