ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίζουν την Proton Bank;

Ρυθμίζουν την Proton Bank;
Στο παρά πέντε της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταθέσει μια σειρά τροπολογιών...

Στο παρά πέντε της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταθέσει μια σειρά τροπολογιών μεταξύ των οποίων και αυτή που ρυθμίζει ζητήματα του τραπεζικού συστήματος και την οποία πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως «ευνοϊκή» για την Proton Bank.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία στο άρθρο 18 προστίθεται το εδάφιο «όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου».

Να θυμίσουμε ότι η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες παρέδωσε πρόσφατα στον εισαγγελέα πόρισμα που αφορά συναλλαγές 51 εκατ. ευρώ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μέσω της τράπεζας Proton Bank - της οποίας είναι βασικός μέτοχος - οι οποίες θεωρήθηκαν ύποπτες από την Τράπεζα της Ελλάδος.