ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βροχή κατασχέσεων: Οι Έλληνες θα χάνουν τα σπίτια τους για τα κόκκινα δάνεια

Βροχή κατασχέσεων: Οι Έλληνες θα χάνουν τα σπίτια τους για τα κόκκινα δάνεια

Σκηνές πρωτοφανούς απόγνωσης και απελπισίας αναμένεται να διαδραματιστούν το επόμενα διάστημα, καθώς το «ξεπούλημα» των κόκκινων δανείων, φέρνει πλειστηριασμούς και εξώσεις σε όσους λόγω της άγριας λιτότητας και της ανέχεια αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ «ΒΟΡΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Οι εικόνες της Ισπανίας με ανθρώπους που «ξεριζώνονται» από τα σπίτια τους θα είναι μια λυπηρή πραγματικότητα και στην Ελλάδα, ιδίως μετά τη λύση της αποχής των δικηγόρων, που θα «ξεπαγώσει» πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

«Μπούσουλας» των Τραπεζών θα είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ζητά στόχους τριμήνου για έσοδα από ρυθμίσεις και πωλήσεις δανείων από όλες τις Τράπεζες της Ευρώπης.

Παρότι η λογική μιλάει για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που θα μπουν στο στόχαστρο, εντούτοις είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι από τη στιγμή που η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται πλήρως ούτε από το νόμο Κατσέλη, ο πέλεκυς θα πέσει επί δικαίους και αδίκους.

Σε αριθμητικά επίπεδα ο στόχος για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων προσδιορίζεται στα 10 δισ ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από τα στεγαστικά δάνεια, στο …κυνήγι θα βρεθούν και τα επιχειρηματικά και η προστασία του δανειολήπτη θα εξαρτάται εν πολλοίς από τη βιωσιμότητα της επιχείρησης