ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερέ: Αναγκαία μία λύση για το ελληνικό χρέος που θα επιτρέψει την επιστροφή στις αγορές

Κερέ: Αναγκαία μία λύση για το ελληνικό χρέος που θα επιτρέψει την επιστροφή στις αγορές

Την άποψη ότι είναι αναγκαία μία λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την επιστροφή στις αγορές, εξέφρασε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, μιλώντας σήμερα (12/10) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κερέ υπογράμμισε πως, πλέον, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς «συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους» και πως βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη η συζήτηση στο πλαίσιο του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που είναι «αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

«Προσβλέπουμε σε μία λύση που θα μπορεί να καθησυχάσει τις αγορές, να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά στη δυναμική του δημόσιου χρέους, να επιτρέψει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα –κάτι που θα ενισχύσει την αξιοπιστία του προγράμματος- και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές για την Ελλάδα πριν από το τέλος του το προγράμματος, τον Ιούλιο του 2018, ενώ ταυτόχρονα δεν θα υπομονεύσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις