ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόρος: Ποιοι κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ

Σόρος: Ποιοι κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ
Πιθανότερη θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από το ενδεχόμενο αποχώρησής της ...

Πιθανότερη θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από το ενδεχόμενο αποχώρησής της ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.
Σε συνέντευξη του σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο επενδυτής δηλώνει ότι η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες «θέλουν να κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά του, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στη Στοκχόλμη ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%. Για την Ιταλία, η πιθανότητα μειώνεται στο 10%, αλλά είναι αυξημένη σε σχέση με τις εκτιμήσεις τον περασμένο Μάιο που ήταν μόλις στο 1%

Ο κ. Κρούγκμαν είπε ακόμη ότι η μερική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είναι πιθανόν αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είπε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Σόρος είπε ότι η αποτυχία των χωρών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν την έκδοσή τους, θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας της, η οποία θα έχει «αδιανόητες» συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ρoή Ειδήσεων