ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρότυπη μορφή ανακύκλωσης στον δήμο Ευρώτα

Πρότυπη μορφή ανακύκλωσης στον δήμο Ευρώτα
Πιλοτική εφαρμογή νέου μοντέλου διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, πρόκειται να εφαρμόσει από τις 15 Σεπτεμβρίου ο δήμος Ευρώτα.

Πιλοτική εφαρμογή νέου μοντέλου διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, στα πρότυπα του ιταλικού δήμου Καπανόρι, πρόκειται να εφαρμόσει από τις 15 Σεπτεμβρίου ο δήμος Ευρώτα. Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία τον περασμένο Ιούνιο είδε από κοντά την διαδικασία της συλλογής των στερεών αποβλήτων «από πόρτα σε πόρτα».

Την επίσημη ανακοίνωση για την πιλοτική υιοθέτηση του νέου προγράμματος έκανε ο κ. Γρυπιώτης, με αφορμή την επίσκεψη στον Ευρώτα του δημάρχου Καπανόρι Τζιόρτζιο ντε Κιντζάρο, που έχει ως σκοπό τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας στο πλαίσιο σύναψης "Συμφώνου Φιλίας" μεταξύ των δήμων Σκάλας και Καπανόρι.


Με την εφαρμογή του νέου τρόπου διαλογής απορριμμάτων, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο δήμο Ευρώτα, επιδιώκεται η διαφοροποιημένη συλλογή των απορριμμάτων, ώστε μέχρι το 2012 να έχει επιτευχθεί η ανακύκλωση του 65% του συνόλου τους.