ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Brexit δεν έχει επηρεάσει ακόμα τα νοικοκυριά

Το Brexit δεν έχει επηρεάσει ακόμα τα νοικοκυριά

Η στερλίνα υποχώρησε από το υψηλό πέντε εβδομάδων την Παρασκευή αλλά κατέγραψε την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή της από τα μέσα Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να παραμερίζουν τις ανησυχίες για το Brexit και να επικεντρώνονται στις ενδείξεις ότι η βρετανική οικονομία αναπτύσσεται.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέγραψε τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία βελτίωσή της από το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, και ήρθε να προστεθεί στους δείκτες που υποδηλώνουν ότι η ψήφος υπέρ του Brexit δεν έχει επηρεάσει ακόμα τα νοικοκυριά που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της βρετανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι η οικονομία διατήρησε τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξής της το τελευταίο τρίμηνο του 2016, χωρίς καμία ένδειξη επιβράδυνσης από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, με την οικονομία στην πραγματικότητα να ανεβάζει ταχύτητα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα στοιχεία βοήθησαν τη στερλίνα να ανέλθει σε υψηλό πέντε εβδομάδων έναντι του σταθμισμένου με βάση το εξωτερικό εμπόριο δείκτη της Τράπεζας της Αγγλίας και, ενώ υποχώρησε σήμερα κατά 0,1%, αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαία άνοδο 2%.

Έναντι του δολαρίου, υποχώρησε κατά 0,2% στο 1,2565 δολάριο σήμερα αλλά σε εβδομαδιαία βάση καταγράφει άνοδο άνω του 2%. Έναντι του ευρώ, η λίρα υποχώρησε 0,4% αλλά από τη Δευτέρα ενισχύεται σχεδόν 2%.

Σχετικές ειδήσεις