ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ζητά η Ρωσία

Τη διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ζητά η Ρωσία
Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύουν, θα πρέπει να υποστηριχθούν ...

Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύουν, θα πρέπει να υποστηριχθούν και τα οικονομικά προβλήματα της Ένωσης να επιλυθούν διαφορετικά θα υπάρξουν ευρύτερες συνέπειες, εκτιμά με δηλώσεις του ο αναπληρωτής του πρωθυπουργού Β.Πούτιν και υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος φέρεται και ως πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας επί μιας νέας προεδρίας Πούτιν.

«Θεωρώ ότι η ΕΕ πρέπει να ενωθεί γύρω από τη διάσωση των χωρών της. Η επίδειξη αδυναμίας ή η «παράδοση» κάποιας από τις χώρες θα δημιουργήσει νέους συστημικούς κινδύνους», δήλωσε ο κ. Κούντριν μιλώντας σε διάσκεψη για την 20ετία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Ρωσία.

Κατά τον Α.Κούντριν σε περίπτωση, που η ΕΕ δεν επιτύχει να ενωθεί γύρω από την επίλυση προβλημάτων μεμονωμένων χωρών, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει την επόμενη βαθιά της κρίση.

Σχετικά με τις ΗΠΑ ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν άλλαξαν το οικονομικό τους μοντέλο, γι' αυτό και η κατάσταση θυμίζει «τον άρρωστο που παίρνει ορό».

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κούντριν βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για τη χορήγηση δανείου, σε απάντηση σχετικής αίτησης της κυπριακής κυβέρνησης, απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στο μέγεθος του ρωσικού δανείου, το οποίο ρωσικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι θα έχει μέγεθος 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 4,5% για διάρκεια πενταετίας.