ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζητούνται οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού

Αναζητούνται οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι μετέφεραν, από το 2009 και μετά...

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι μετέφεραν, από το 2009 και μετά, στο εξωτερικό κεφάλαια που υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τα 100.000 ευρώ.

Με βασικό στόχο τον εντοπισμό φοροφυγάδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, ορίζει με εγκύκλιό του η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες για να παρέχουν στο κράτος τα στοιχεία για τις εν λόγω συναλλαγές.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα συγκεντρώνει αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το υπουργείο θα ελέγξει περιπτώσεις όπου το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ετησίως, ανεξαρτήτως του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα.