ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας Αυστριακός υπερασπίζεται την Ελλάδα

Ένας Αυστριακός υπερασπίζεται την Ελλάδα
Τη δική του απάντηση στα κλισέ που κατακλύζουν τον ευρωπαϊκό Τύπο για τους Έλληνες δίνει ο αρθρογράφος Γκίντερ Τεβς, της αυστριακής εφημερίδας...

Τη δική του απάντηση στα κλισέ που κατακλύζουν τον ευρωπαϊκό Τύπο για τους Έλληνες δίνει ο αρθρογράφος Γκίντερ Τεβς, της αυστριακής εφημερίδας Ντι Πρέσε (Die Presse).

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Μια υπεράσπιση της Ελλάδας», ο συντάκτης -παραθέτοντας μόνο στοιχεία- καταρρίπτει τους «ξενόφερτους» μύθους των «τεμπέληδων Ελλήνων», καθώς και τους «εγχώριους», τύπου «μαζί τα φάγαμε».

Οι Ευρωπαίοι συνήθισαν να αποκαλούν τους Έλληνες «τεμπέληδες που δεν θέλουν να κάνουν οικονομία. Είναι όμως έτσι;» διερωτάται ο Τεβς και στη συνέχεια παραθέτει τη μείωση των μισθών κατά 30% μετά την υπογραφή του Μνημονίου, το γεγονός ότι ο βασικός μισθός έπεσε στα 600 ευρώ, όπως και την αύξηση των οικιακών τιμολογίων για ρεύμα και θέρμανση. Επίσης σημειώνει ότι οι μετακινήσεις έχουν ακριβύνει κατά 50-100%, με την αύξηση στο αντίτιμο των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, όπως και με την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Η περιγραφή της δραματικής κατάστασης συνεχίζεται: εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι «ακόμα και όταν δουλεύουν παίρνουν μισθούς πείνας ή αμείβονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».

Επίσης, 165.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αδυνατεί να πληρώσει μισθούς.

Σε όλα αυτά προστίθεται η επιβολή νέων φόρων, με την απειλή της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής τους, τονίζει ο Αυστριακός συντάκτης.

«Αλλά πού πήγαν τα λεφτά που έδινε τόσα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση;» Σίγουρα όχι στις τσέπες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν στη δουλειά κι όσοι μπορούν έχουν δεύτερη ή και τρίτη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, όμως όλα τα κοινωνικά κεκτημένα έχουν πλέον εξανεμιστεί, αναφέρει ο Τεβς.

Ως παράδειγμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος αναφέρει το περσινό δείπνο των εκπροσώπων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση που στοίχισε 300 ευρώ το άτομο.

Το κείμενο ολοκληρώνεται με την τρανταχτή διαπίστωση ότι «κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης διότι απλά δεν θα εκλεγόταν ποτέ! Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική γενοκτονία»!