Αδήλωτα εισοδήματα: Λήγει σήμερα (31/10) η προθεσμία - Πιθανή νέα παράταση

Αδήλωτα εισοδήματα: Λήγει σήμερα (31/10) η προθεσμία - Πιθανή νέα παράταση

Θετικά «βλέπει» το υπουργείο Οικονομικών το αίτημα για νέα παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα, Τρίτη (31/10/2017).

Με επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά παράταση όχι μόνο για ένα μήνα αλλά για πέντε, δηλαδή ζητά καταληκτική ημερομηνία να ορισθεί η 31η Μαρτίου 2018.

Οι φοροτεχνικοί τονίζουν ότι η ρύθμιση εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογούμενων που θέλουν να κλείσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, καθώς και ότι επί της ουσίας η τελευταία παράταση δεν διευκόλυνε την κατάσταση.

Τα αποτελέσματα της ρύθμισης κρίνονται, έως τώρα, ιδιαιτέρως ικανοποιητικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Με βάση τα στοιχεία, έως σήμερα, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν αποκαλυφθεί οικειοθελώς υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Το ύψος των φόρων που έχουν βεβαιωθεί βάση της ρύθμισης ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.