ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Ενισχύεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

ΟΟΣΑ: Ενισχύεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και ζητεί ελάφρυνση του χρέους.

Όπως εκτιμά στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεσή του, η ελληνική οικονομία εφέτος θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2% και θα ανεβάσει ταχύτητα στο 2,3% την επόμενη χρονιά, επιμένοντας παράλληλα στο δρόμο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ειδικότερα, στο 2,3% αναμένεται να αυξηθεί το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.
Κύριος μοχλός της ανάπτυξης θα είναι οι εξαγωγές αναφέρει ο Οργανισμός, ο οποίος προβλέπει ότι η Ελλάδα θα υπερκαλύψει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και το 2018 και το 2019.
Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου θα αυξηθούν στο 9,4% το 2019, η ανεργία θα μειωθεί στο 19,4% ενώ, το ίδιο έτος, θα αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση κατά 1,1%.

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η ασκούμενη κοινωνική πολιτική μειώνει τα υψηλά επίπεδα φτώχειας και θεωρεί ότι απαιτείται μία πρόσθετη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις