Στρατούλης: Η ανεργία θα αγγίξει το 25%

Στρατούλης: Η ανεργία θα αγγίξει το 25%

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την εκτίναξη της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011, εξαπέλυσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

«Το γεγονός ότι η ανεργία εκτινάχτηκε στα ουράνια τον Αύγουστο, που έχουμε πάντα αύξηση των εποχιακών εργασιών σε τουριστική περίοδο, δείχνει ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ότι η χώρα μας βαδίζει ολοταχώς για ποσοστά ανεργίας περίπου στο 25%, όσα δηλαδή το 1961, που ήταν η περίοδος της μεγάλης μετανάστευσης.   

Αυτά τα απίστευτα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά οφείλονται στις ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της τρόικας που παρήγαγαν μέχρι τώρα σωρηδόν βαθειά ύφεση, ανέργους και φτωχούς.   

Αποτελεί ντροπή για όσους διαχειρίζονται πολιτικά τις τύχες της χώρας μας να είναι σήμερα 1 στους 2 νέους άνεργοι και να ξενιτεύονται από την πατρίδα και τους γονείς τους για να βρουν δουλειά.   

Η αναμενόμενη συνέχιση και ένταση των μνημονιακών πολιτικών και από τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ θα καταστρέψει ότι απέμεινε από την παραγωγική υποδομή της χώρας μας και θα φέρει την ανεργία, την ανέχεια και την απελπισία σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. »