ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εθνική Τράπεζα: «Ναι» από τη Γενική Συνέλευση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Τράπεζα: «Ναι» από τη Γενική Συνέλευση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την το «πράσινο φως» της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας έλαβε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2015.

Έτσι, η Εθνική Τράπεζα κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε μείνει ανοικτό για χρόνια, προκαλώντας τριγμούς στην τράπεζα, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Πάνο Μυλωνά να τονίζει πως η πώληση ήταν αναγκαία καθώς η τράπεζα έχει δεσμευτεί έναντι της DG Comp από το 2015.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εισαγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο ένατι της πώλησής της στο CVC, τόνισε ότι η υλοποίησή του δεν θα είχε σίγουρα αποτελέσματα και ίσως να επέφερε δυσμενείς συνέπειες για την τράπεζα.

Eπιπλέον, ο κ. Μυλωνάς τόνισε πως η τράπεζα βρισκόταν σε κλοιό πιέσεων από τη DG Comp για να ολοκληρώσει το ντιλ χωρίς να δοθεί νέα παράταση. Μάλιστα ο χρόνος πλέον ήταν εξαιρετικά περιορισμένος και η Εθνική Τράπεζα ενδεχομένως να βρισκόνταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ένα κομμάτι της κρατικής στήριξης που δέχτηκε να θεωρηθεί παράνομο.

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τράπεζα θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους μετόχους σε ένα με δυο χρόνια, όταν θα έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα των κόκκινων δανείων ενστερνιζόμενος τις εκτιμήσεις και των υπολοίπων τραπεζιτών.