ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ντοκιμαντέρ για τον Μπουτάρη στο Φεστιβάλ του Αμστερνταμ

Ντοκιμαντέρ για τον Μπουτάρη στο Φεστιβάλ του Αμστερνταμ

Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ, και συγκεκριμένα στο τμήμα «Reflecting images panorama», κάνει το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθερίδη «Ενα βήμα μπροστά» για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί επί δέκα εβδομάδες τον Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις δημοτικές εκλογές του 2010 στη Θεσσαλονίκη .

Επιτυχημένος Έλληνας οινοπαραγωγός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και δραστήριο μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, ο Γιάννης Μπουτάρης κατέβηκε στα 68 του χρόνια ως υποψήφιος για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθηρίδης περιγράφει τη ταινία του ως εξής: «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο ιστορικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου, ενώ το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013 και τον Μαίο στο Γαλλο-γερμανικό κανάλι ΑΡΤΕ στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα».