ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρέθυμνο: Eξετάζεται μείωση τελών στη ΔΕΥΑΡ

Ρέθυμνο: Eξετάζεται μείωση τελών στη ΔΕΥΑΡ

Μείωση τελών στη ΔΕΥΑΡ εξετάζει ο δήμος Ρεθύμνου και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενόψει του 2013, όπως είπε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης.

Η δυνατότητα μειώσεων δίνεται από το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει εξυγιανθεί σε μεγάλο βαθμό και έτσι οι εξοικονομήσεις που έχουν προκύψει θα «περάσουν» και στους καταναλωτές.

«Όταν παραλάβαμε τη ΔΕΥΑΡ ήταν το πιο άρρωστο κομμάτι του δήμου, ακόμα κι από τον ίδιο τον δήμο. Η ΔΕΥΑΡ αυτή τη στιγμή με την πολλή δουλειά που έγινε και από τους εργαζόμενους και από το πολιτικό της προσωπικό εξυγιάνθηκε πλήρως, έχει το μικρότερο δανεισμό σε τοκοχρεολύσια σε όλη την Ελλάδα.

Μετά και την επιτυχία που είχαμε να μειώσουμε τις συμμετοχές που πλήρωνε η ΔΕΥΑΡ στα έργα του ΕΣΠΑ να μην τις πληρώνουν οι δημότες μας (που ήταν στην αρχή 16,5% επί του έργου, μετά πήγε 9,75% στην Κρήτη και τώρα θα γίνει 0), όλη αυτήν την εξοικονόμηση θα προσπαθήσουμε να την επιστρέψουμε στην κοινωνία.

Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε μείωση στο νερό του ρεθυμνιώτη και μάλιστα τέτοια μείωση που να τη νιώσει το νοικοκυριό», είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις περιορισμένες δυνατότητες που δίνει η οικονομική συγκυρία στη δημοτική αρχή να προχωρήσει συνολικά σε μειώσεις τελών, λέγοντας πως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πάντως, στις προθέσεις του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του είναι τουλάχιστον να μην γίνουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.