ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Διανομή αύριο πακέτων τροφίμων σε απόρους

Θεσσαλονίκη: Διανομή αύριο πακέτων τροφίμων σε απόρους

Με τα πακέτα τροφίμων που θα διανεμηθούν αύριο θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια της πόλης.

Περισσότερα από 4000 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα στα 17 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1460 στα 15 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 600 στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις ημέρες των γιορτών, τα περισσότερα συσσίτια της πόλης δεν θα λειτουργήσουν και γι' αυτό οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει για τη διανομή τροφίμων. Στις ενορίες που υπάγονται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εορτών θα προσφερθεί ένα γεύμα αγάπης, ενώ το συσσίτιο του ναού των Αγίων Πάντων που υπάγεται στη Μητρόπολη Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως θα λειτουργήσει κανονικά. "Στους Άγιους Πάντες καθημερινά προσφέρονται 400 μερίδες, αλλά στη διάρκεια των εορτών οι μερίδες θα είναι περισσότερες από 1000 καθημερινά για να καλυφθούν οι ανάγκες" επισήμανε ο πατήρ Στέφανος Βασιλείου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης ενόψει των εορτών, θα διανείμει στις 21 Δεκεμβρίου πακέτα τροφίμων σε άπορες οικογένειές της Α΄και Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και στις 27 Δεκεμβρίου σε άπορες οικογένειες της Γ', Δ' , Ε' Κοινότητας και της Ενότητας Τριανδρίας. Εξάλλου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 13.00 έως τις 15.00 θα παρατεθεί σε άπορες οικογένειες χριστουγεννιάτικο γεύμα στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.