ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία σοκ από ΝΔ: 150 αδίστακτοι κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου»

Στοιχεία σοκ από ΝΔ: 150 αδίστακτοι κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου»

Στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, 32 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, ζητούν επίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς να αιτιολογήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμα στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ, επικαλούνται μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν δε απορία, για το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό -όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

«Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζει η κυβέρνηση πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες»

Με αφορμή ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η ΝΔ, σε άλλη ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «εκείνο που ξεχνάει είναι ότι τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως ξεχνούν, επίσης, τι έλεγαν τότε «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση».

«Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

- Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι "τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και τον σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει" (15 Μαρτίου 2015, Real News).

- Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι "δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων" (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης).

- Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι "η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας" (25 Νοεμβρίου 2014)», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην κυβέρνηση κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες, με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και την κοινωνία. «Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες», καταλήγει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις