ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καψής: Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός

Π. Καψής: Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός

Δύο φορές θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Η πρώτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και θα αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ενώ την Πέμπτη θα συζητηθούν ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Καψής επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζεται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις αρχές Φεβρουαρίου, με στόχο να απαντηθούν τα ανοιχτά ζητήματα της ευρωζώνης. «Το Ευρώ για μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τις γιορτές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το χρόνο των εκλογών

Πάντως, ο κ. Καψής δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για το χρόνο των εκλογών. «Η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου κι απ΄ αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί» περιορίστηκε να πει.

Στα πλαίσια αυτά, επεσήμανε ότι υπάρχει «συμφωνία κομμάτων που τηρείται. Δεν αναιρείται αλλά ο χρόνος ορίζεται από το έργο που έχει αναλάβει και αυτό στη πορεία θα προσδιοριστεί επακριβώς». Άλλωστε, προσέθεσε, ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη βάση της συμφωνίας των κομμάτων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο βίος της κυβέρνησης δεν σταματά «αν δεν ολοκληρωθεί το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα».

Για τις κόντρες στο υπουργικό

Αναφερόμενος στη στάση των υπουργών αλλά και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο πορτ παρόλ της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι υπουργοί «πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και γι αυτό αξιολογούνται και κρίνονται. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε κι αν χρειαστεί να παρέμβει ο Πρωθυπουργός θα παρέμβει».

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τέλος, ο κ. Καψής αναφέρθηκε στις επικείμενες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το εύρος της αύξησης συνεχίζονται, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τα συμφέροντα της ΔΕΗ.