ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι σε σενάρια ανασχηματισμού από την κυβέρνηση

Όχι σε σενάρια ανασχηματισμού από την κυβέρνηση

Το δύσκολο έργο που καλείται να υλοποιήσει επικαλείται η κυβέρνηση, που διαψεύδει τα σενάρια ανασχηματισμού.

Στελέχη του Μαξίμου αναφέρουν ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος δεν είναι απαραίτητο να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα, αρκεί βέβαια να μην αφιερώνουν το χρόνο τους στις περιοδείες, διατηρώντας τύποις το χαρτοφυλάκιό τους.

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα φέρει προς ψήφιση κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούν στα επικουρικά ταμεία, τη δικαιοσύνη, φορολογικά ζητήματα, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και το πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα εξελίσσονται και οι διαπραγματεύσεις, τόσο με την τρόικα όσο και με τους ιδιώτες επενδυτές. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι «όλα είναι στο τραπέζι», καθώς οι συζητήσεις είναι σκληρές, και θα εξαρτηθούν κι από τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Προβληματισμό δημιουργούν οι στόχοι για το 2011, καθώς θεωρείται σαφές ότι αν δεν επιτευχθούν, θα ληφθούν νέα μέτρα.

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη, θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο, ενώ σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για θέματα που αφορούν τα χαρτοφυλάκιά τους.