ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση τεχνοκρατών ζητά ο Καστανίδης

Κυβέρνηση τεχνοκρατών ζητά ο Καστανίδης

«Καλό είναι ίσως να αποσυρθούν τα πολιτικά κόμματα με τα κεντρικά τους πολιτικά στελέχη από την κυβέρνηση Παπαδήμου, να διαμορφωθεί ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, με τεχνοκράτες και πολιτικούς πάντως όχι εν ενεργεία, δηλαδή να μην είναι της πρώτης γραμμής στελέχη, ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα...», πρότεινε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο πρώην Υπουργός, Χάρης Καστανίδης.

«Νομίζω ότι είναι το κεντρικό πρόβλημα αυτής της περιόδου, η δυσλειτουργία της κυβέρνησης και πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό σχέδιο, ένας διαφορετικός προσανατολισμός. Οι διαφωνίες αυτές προκύπτουν γιατί δυστυχώς στη χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια και στον μεταπολιτευτικό κύκλο δεν υπάρχει παιδεία διαλόγου μεταξύ των κομμάτων. Συχνά προτάσσεται το κομματικό συμφέρον και η κομματική επιδίωξη έναντι της εθνικής επιδίωξης. Αυτό συμβαίνει και τώρα και γι αυτό ακριβώς παρακολουθούμε ένα δυσάρεστο φαινόμενο παράλληλων μονολόγων Υπουργών που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, χωρίς κανένα σημείο επαφής μεταξύ τους, ή και Υπουργών που ανήκουν στο ίδιο κόμμα» παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτός ο κρίσιμος χρόνος των 5-6 μηνών για τον οποίο μιλώ, παράτασης της θητείας Παπαδήμου, θα είναι μια χρυσή ευκαιρία στα κόμματα, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να διαμορφωθεί μια ελάχιστη εθνική συμφωνία επιβίωσης της χώρας για να υπάρξουν ριζικοί αναπροσανατολισμοί στην πολιτική που ασκούμε, ειδάλλως αυτή η πολιτική, οδηγεί σε ερημοποίηση, φοβάμαι ότι θα έχουμε τρομακτικές κοινωνικές εκρήξεις», σημείωσε o κ. Καστανίδης.