ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάλοπ Opinion Poll: Ποιος είναι ο καλύτερος υπουργός του Μητσοτάκη;

Γκάλοπ Opinion Poll: Ποιος είναι ο καλύτερος υπουργός του Μητσοτάκη;

Δημοσκοπήσεις: Η πρώτη σχετική έρευνα έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου και τα συγκριτικά στοιχεία με την τωρινή φανερώνουν σημαντικές αλλαγές, που φαίνεται να ακολουθούν τις πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε διάφορους τομείς. - Δείτε στην δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Πρώτο Θέμα ποιοι υπουργοί προηγούνται στην συνείδηση του κόσμου και ποιοι... έχασαν θέσεις 

Στην πρώτη θέση ανέβηκε (από την τρίτη που ήταν) ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προφανώς λόγω της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά και της εθνικής συσπείρωσης, που συμβαίνει σε τέτοιες περιόδους. Πιθανόν δε εξ αυτού του λόγου μπήκε στην πρώτη δεκάδα (στην οποία δεν ήταν τον Σεπτέμβριο) ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστω και στην 9η θέση.

Αίσθηση προκαλεί η πτώση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη από την πρώτη θέση, που ήταν τον Σεπτέμβριο στην τέταρτη θέση τώρα, εξαιτίας προφανώς της αρνητικής άποψης που έχει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος.

Άλμα από την 7η θέση που ήταν τον Σεπτέμβριο, στη 2η θέση τώρα έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς η οικονομία και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με αυτόν τον τομέα, παραμένουν το δυνατό της όπλο (με το 62,9% των ερωτηθέντων να έχουν θετική άποψη για την οικονομική πολιτική).

Μεγάλη άνοδο έχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που βρέθηκε από την 9η θέση στην 5η. Οι πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έκαναν λειτουργικούς τους δήμους και κυρίως οι κινήσεις για την ψήφο των ομογενών, που έχουν μεγάλη απήχηση στην κοινωνική γνώμη, έχουν ενισχύσει το προφίλ του κ. Θεοδωρικάκου.

Στους κερδισμένους είναι και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (από την 5η θέση στην 3η) πιθανόν λόγω του γεγονότος ότι βελτιώθηκε η κατάσταση με τη ΔΕΗ – αν και οι αυξήσεις δεν έχουν «επιδράσει» πλήρως στην άποψη των πολιτών.

Σταθερός στην 6η θέση είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ μεγάλη πτώση (από τη 2η στην 8η θέση) έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μία εξέλιξη που ερμηνεύεται όχι κυρίως για το έργο του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά στον γενικότερο πολιτικό του λόγο που είναι οξύς και προκαλεί αντισυσπειρώσεις ευρύτερα στο χώρο της αντιπολίτευσης.

Μικρή πτώση έχει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που αρχίζει να αγγίζει θέματα τα οποία προκαλούν αντιδράσεις. Από την 4η θέση έπεσε στην 7η τώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρότι είναι νέος στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό παραμένει στη δεκάδα (με μικρή πτώση από την 8η θέση στη 10η). Αντίθετα εκτός πρώτης δεκάδας βρίσκεται σε αυτή την έρευνα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ήταν 10ος στην προηγούμενη.

Δείτε τους πίνακες με τις κάρτες της δημοσκόπησης