ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά και Καρατζαφέρη

Συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά και Καρατζαφέρη

Με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στις 6 το απόγευμα, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 8, θα ακολουθήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς την επανεπιβεβαίωση των όρων της συμφωνίας που οδήγησαν στη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Οι συναντήσεις γίνονται μετά το πρώτο «ρήγμα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όταν η ΝΔ διεμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει μια νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και στον απόηχο του χθεσινού υπουργικού, κατά το οποίο «βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ υπουργών.

Αντικείμενο συζήτησης αναμένεται ότι θα είναι και ο χρόνος των εκλογών.

Χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεσή του, εφόσον κριθεί ότι η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι απαραίτητη.

Ωστόσο, η ΝΔ μέσω στελεχών της ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι δεν έχει δρομολογηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.