ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: «Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες Γιλμάζ»

Μπεγλίτης: «Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες Γιλμάζ»

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί δράσης δολιοφθοράς Τούρκων, κατά της Ελλάδας, την περίοδο της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ.

Μετά την παρέμβαση της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ που ζήτησαν διερεύνηση αυτών των δηλώσεων, θέση πήρε και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Μπεγλίτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι οι καταγγελίες του κ. Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.

Αρμόδια στελέχη του Κινήματος υπενθυμίζουν ότι παρόμοιες κινήσεις είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών.

Επισημαίνουν επίσης ότι στο ίδιο διάστημα οι πληροφορίες, από τις υπηρεσίες, έκαναν λόγο και για άλλου είδους σχεδιασμούς από τουρκικούς κύκλους που συνδέονταν με το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο. Οι σχεδιασμοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έφθαναν μέχρι και την πρόκληση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ίδιων στελεχών οι κινήσεις κατά της Ελλάδας περιορίσθηκαν δραστικά από τότε που την εξουσία στη γειτονική χώρα ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν.