ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Σύντομα θα φτιάχνουμε τα δικά μας μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Παναγιώτοπουλος: Σύντομα θα φτιάχνουμε τα δικά μας μη επανδρωμένα αεροσκάφη
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα παρουσιαστεί σύντομα, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγωτόπουλος.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι η ελληνική προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα πολύ σύντομα.

Έχουν γίνει ήδη, όπως είπε, δύο επαφές με την ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ που ανέπτυξαντρία με τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το καλοκαίρι αναμένεται ένα πρωτότυπο τέτοιο αεροσκάφος να πετάξει στη Θεσσαλία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την προμήθεια τριών τέτοιων αεροσκαφών, ενώ έχει προκριθεί από το ΚΥΣΕΑ η παραλαβή δύο ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής κατασκευής. «Έχουμε το ταλέντο, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και την αμυντική βιομηχανία που μας επιτρέπουν σύντομα να έχουμε ένα ελληνικό μη επανδρωμένο αροσκάφος», είπε και πρόσθεσε ότι στην Τουρκία για να υλοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα πέρασαν 15 χρόνια.

Στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει τη σύσταση θέση Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Όπως αναφέρεται, «είναι μέλος της κυβέρνησης, υπαγόμενος απευθείας στον πρωθυπουργό». Οι αρμοδιότητες, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, μπορούν να ανατίθενται και σε υφυπουργό. Η τροπολογία αναφέρει ακόμη, ότι η χρηματοδότηση του ΕΝ.Φ.Ε.Σ. υλοποιείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και από κονδύλια των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E.). Επίσης, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση, με ΚΥΑ, κάθε ειδικότερου ζητήματος σχετικά με την οργάνωση, τη διάρθρωση, τη στελέχωση και τη χρηματοδότηση του ανωτέρω φορέα, ενώτροποποιείται - συμπληρώνεται άρθρο του ν.4368/20Ι6 σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τέως Προέδρου της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ενω από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναπτύσσοντας την κυβερνητική ρύθμιση, είπε ότι «η ευθύνη πρέπει να έχει τα ανάλογα εργαλεία για να υπηρετηθεί».

Η συζήτηση της τροπολογίας προκάλεσε ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον Αλκιβιάδη Στεφανή και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. «Έχετε καταλάβει τι φτιάχνετε; Νομιμοποιείτε τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Εδώ θα φάνε χαβιάρι οι φίλοι σας. Καταγγέλλαμε όλοι μαζί τους προηγούμενους που έκαναν τις απ’ ευθείας αναθέσεις και τώρα εσείς κάνετε το ίδιο», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν είχατε σχέδιο, δεν είχατε πρόγραμμα, κλέψατε την ψήφο του λαού, το χειρότερο είναι ότι είστε αμετανόητοι. Φέρνετε τροπολογίες, μπερδεύετε τα πάντα. Ας σοβαρευτούμε».

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. «Είπε ότι θα τρώει ο Στεφανής με χρυσά κουτάλια; Ναι, εκνευρίστηκα, δεν είναι σωστό αυτό που είπατε», αντέτεινε.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για τουρκική προκλητικότητα: Έχουμε ψυχραιμία, σχέδιο και ισχυρούς συμμάχους

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μεγάλη ανατροπή – Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις