ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Τι περιμένουμε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ - Έχουμε απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα

Πέτσας: Τι περιμένουμε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ - Έχουμε απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα
INTIME NEWS

Στις συναντήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα (07/01), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είναι να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ενημερωθούν για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τα εθνικά θέματα, «μάλλον θα γίνουν άμεσα, είναι πιθανό να γίνουν και την Παρασκευή».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση, δυνατή και έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις -και από τις ΗΠΑ-, να αφήσει τη μιζέρια και να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον -με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη σημερινή συνάντηση.

Ανέφερε δε, ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ περνούν ίσως την καλύτερη τους φάση και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Διαβάστε επίσης:

Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Πότε είναι η επόμενη αργία

Σχετικές ειδήσεις