ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών προσφύγων και μεταναστών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης έστειλε μήνυμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα σε ενημέρωση που έκανε σήμερα, Κυριακή, σε στελέχη του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Μηταράκης: Τα κλειστά κέντρα είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι

«Αντιμετωπίζουμε την κρίση με ενότητα, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Η κεντρική κυβέρνηση, οι περιφερειακές κυβερνήσεις, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινό μας πρόβλημα», παρατήρησε.

Η κυβέρνηση έχει στρατηγικές προτεραιότητες, εξήγησε ο κ. Μηταράκης:

  • την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων,
  • την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών,
  • τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ,
  • τη διεθνοποίηση της κρίσης και
  • τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προτεραιοτήτων ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο. Επίσης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου. Επιπλέον, άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για το σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr