ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαίωση Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διαβεβαίωση Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012, παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με αφορμή τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επανεξέταση ανά εξάμηνο των τιμολογίων, ώστε να προσαρμόζονται στο κόστος παραγωγής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΡΑΕ γνωμοδοτεί αλλά το υπουργείο αποφασίζει για τα τιμολόγια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι αυξήσεις ήταν οι ελάχιστες δυνατές προκειμένου η ΔΕΗ να παραμείνει υγιής επιχείρηση.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε, εξάλλου, τις συστάσεις προς τη διοίκηση της επιχείρησης για συγκράτηση των δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος καθώς και για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Μπορεί βέβαια ο υπουργός να διαβεβαιώνει ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια το 2012, ξεχνάει ωστόσο να πει ότι ήδη το υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει αύξηση 9,2% μεσοσταθμικά για το 2012.

Με βάση λοιπόν και τη μέχρι τώρα εμπειρία από τη θητεία του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών και τις υποσχέσεις περί μη λήψης νέων μέτρων, αντιλαμβανόμαστε πως ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος δεν κρατά συνήθως το λόγο του.

Ρoή Ειδήσεων