ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρθαν οι Εμίρηδες, απόντες Νίκος και Ρόντος

Ήρθαν οι Εμίρηδες, απόντες Νίκος και Ρόντος

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται συνάντηση ελλήνων αξιωματούχων και επιχειρηματιών από τη χώρα μας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Απορίας άξιον είναι ότι οι πρωτεργάτες των αραβικών επενδύσεων στην Ελλάδα όπου θα έφερναν δισεκατομμύρια ευρώ έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Ποιοι ήταν αυτοί;

Όλοι θυμόμαστε ότι τους αξιωματούχους του Αραβικού κόσμου είχαν επισκεφθεί οι κ.κ. Νίκος Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης, Λούκα Κάτσελη και Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αυτός βέβαια που υποτίθεται ότι είχε ανοίξει το δρόμο -σύμφωνα με δημοσιεύματα - ήταν ο περίφημος Άλεξ Ρόντος.

Τελικά, ο μόνος που βρίσκονταν στη χθεσινή συνάντηση ήταν ο κ. Πάγκαλος.

Τι έχει συμβεί με όλους τους άλλους και εξαφανίσθηκαν;

Ή παραμένουν στα παρασκήνια και δεν θέλουν να εκτίθενται;

Θυμάται ο ελληνικός λαός για τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων που υπόσχονταν στον Αστακό, όπως επίσης και στο Ελληνικό.

Τελικά το θέμα έφθασε στη Βουλή από την αντιπολίτευση όπου ο αρχηγός του Συνασπισμού κ. Τσίπρας μίλησε για το «ύποπτο» παιχνίδι που έπαιζε τότε ο αδερφός του πρωθυπουργού κ. Νίκος Παπανδρέου, όπως επίσης και ο γνωστός επικοινωνιολόγος και φίλος του κ. Νίκου Παπανδρέου κ. Γιώργος Σεφερτζής.

Ποια είναι η αλήθεια;

Μιλήσαμε με διπλωμάτες της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μας τόνισαν ότι: «Εμείς ήρθαμε να συναντήσουμε επίσημα τους έλληνες αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κλειστές πόρτες και τα παρασκήνια».

Από αυτή τη δήλωση καταλαβαίνει κανείς ότι οι Άραβες τους πήραν είδηση και προσπαθούν να χτίσουν επιχειρηματικές γέφυρες με υγιής δυνάμεις της χώρας, εάν υπάρχουν βέβαια και δεν είναι και αυτή η εκδήλωση ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα.

Γιατί τόσο καιρό μιλάμε για αραβικά κεφάλαια αλλά το δολάριο τους δεν το βλέπουμε.

Όμως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ενημερωθεί τι τελικά έχει συμβεί στην επένδυση του Αστακού όπου πολλοί Έλληνες έχασαν χρήματα, καταθέτοντας μελέτες;

Δεν πρέπει να μάθουμε ποιοι έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ από το χρηματιστήριο Αθηνών χρησιμοποιώντας μόνο και μόνο την είδηση ότι οι Άραβες επενδύουν στην Ελλάδα;

Μήπως ξεχάσατε τα παπαγαλάκια που σπεκουλάριζαν στο χρηματιστήριο τέτοιες ειδήσεις όπου τελικά δεν υλοποιήθηκε καμία επένδυση;

Γιατί ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης έφυγε άρον – άρον από την κυβέρνηση;

Ο πανίσχυρος κ. Παμπούκης εξαφανίσθηκε και αυτός ή μήπως το δικηγορικό του γραφείο στήνει δουλειές με φούντες χωρίς να επιθυμεί δημοσιότητα;

Κάποια στιγμή επιβάλλεται να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα από τους κ.κ. Εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος ώστε να μην κυνηγούν τους φτωχούς και ταλαίπωρους.

Ας αγγίξουν τους επώνυμους! Τι έχουν να φοβηθούν;

Το παιχνίδι που είχε στηθεί απέφερε σε κάποιους σύμφωνα με πληροφορίες απίστευτα οικονομικά οφέλη.

Το συμπέρασμα είναι ότι και οι Άραβες κατάλαβαν ότι η προηγούμενη ομάδα έπαιζε «μυστήρια» παιχνίδια και σήμερα έστρεψαν ρότα.