ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ: Η κυβέρνηση σταθμίζει και αυτό το μέτρο

Κορονοϊός - Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ: Η κυβέρνηση σταθμίζει και αυτό το μέτρο
INTIME NEWS

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, άφησε τη Μεγάλη Τρίτη (14/04) ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και ερωτηθείς ειδικότερα τι θα πράξει η κυβέρνηση, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έκαναν μία επιλογή: Βρήκαμε κι εμπιστευθήκαμε τους κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Σταθμίζεται κι αυτό το μέτρο αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει τις ανακοινώσεις, για τα μέτρα που παίρνουμε κι αυτό πρέπει να το τηρήσω».

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας σε υγειονομικό υλικό, με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Διαβεβαιώνω ότι τα νοσοκομεία μας έχουν επάρκεια υλικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, εξήρε τις προσπάθειες των Ελλήνων να τηρήσουν το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι», λέγοντας ότι «οι πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα του πιο πολύτιμου αγαθού που είναι η ζωή».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη μέριμνα που θα πρέπει να δείξουν οι υγειονομικές αρχές σχετικά με το εάν και κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας στις ιδιωτικές δομές, ο Βασίλης Κικίλιας είπε: «Ο ΕΟΔΥ έχει συγκεκριμένες οδηγίες και αυτές πρέπει να τηρούνται. Ωστόσο και η Πολιτική Προστασία σπεύδει και κάνει τη δουλειά της και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι».

«Δεν μπορώ να μην αναφέρω την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Όταν προσέχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέσα ατομικής προστασίας», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Υγείας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 101 εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 25 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τρίτη (14/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.170. Από αυτά, 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Την ίδια στιγμή, 27 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 48.700 κλινικά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Σχετικές ειδήσεις