ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Βούγια κατά Χρυσοχοΐδη

Αιχμές Βούγια κατά Χρυσοχοΐδη

Αιχμηρή κριτική κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη άσκησε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγιας, τονίζοντας πως «ότι και να λες δύο χρόνια μετά, εκ των υστέρων, εκ του ασφαλούς και εκ του αποτελέσματος, δείχνει ότι θέλεις να διασώσεις πολιτικά τη δική σου θέση σε σχέση με την εικόνα του κόμματος».

«Η κριτική, επειδή άκουσα και τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον παρακολουθώ κι εγώ στην προσπάθειά του να αλλάξει τη σχετική του θέση, θέαση των πραγμάτων, αλλά εκ των πραγμάτων εκ των υστέρων, νομίζω ότι βοηθάει όταν είναι δημιουργική, βελτιωτική της κατάστασης και γίνεται στην ώρα της.

Όταν έχεις κάνει τόσα πολλά λάθη συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια, νομίζω πως μπορείς να τα ομολογήσεις βέβαια, αλλά δεν μπορείς να ζητάς ξανά να γίνεις ηγέτης ενός κόμματος ενός χώρου αν έχεις κάνει τόσα πολλά λάθη».

Η έκφραση του κ. Χρυσοσχοίδη νομίζω ότι αδίκησε, πρωτίστως, τον ίδιο και την προσπάθεια που έγινε εκείνο το διάστημα».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ο κ. Βούγιας επισημαίνει πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της ασάφειας μέσα στο πολιτικό χώρο και στο κόμμα, ενδέχεται πολλοί από αυτούς να ψηφίσουν ένα άλλο κόμμα, ένα μικρότερο κόμμα, αριστερό ή αριστερότερο κόμμα.

Όσον αφορά στην πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη για εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βούγιας διευκρίνισε: «Νομίζω πρότεινε, απλώς, να υπάρχει κάποιος να συντονίζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μέχρι να γίνουν οι εκλογές.