ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Τσίπρας: 1,5 ώρα συνάντησης, ακολούθησε η Γεννηματά

Μητσοτάκης-Τσίπρας: 1,5 ώρα συνάντησης, ακολούθησε η Γεννηματά
INTIME NEWS

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή στο πλαίσιο των επαφών για την ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μπαίνοντας ο κ. Τσίπρας είπε «γεια σου, Κυριάκο», η απάντηση ήταν «γειά σου Αλέξη» και ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες, «ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω κορονοϊού», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες Μητσοτάκης-Τσίπρας είναι ο εξής:

  • Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα Κυριάκο
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα Αλέξη
  • Αλέξης Τσίπρας: Πώς χαιρετιόμαστε τώρα;
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τους αγκώνες. Λόγω κορoνοϊού έτσι θα χαιρετιόμαστε τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας: Εχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχουμε όλο το χρόνο και την άνεση να τα συζητήσουμε όλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

«Καλώ τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και σήμερα (σ.σ.: Χθες) να πράξει τα δέοντα. Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Διότι δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ελάχιστες μέρες μετά την κρίση που προέκυψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» σημείωσε στο Newsbomb.gr, κορυφαία κυβερνητική πηγή.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζουν πως τον Οκτώβριο του 2018 (τον οποίο φέρνει ως παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ), όταν η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη Navtex δεσμεύοντας περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο σημείο που τέμνεται με την κυπριακή και την αιγυπτιακή ΑΟΖ και έβγαλε στην περιοχή το Barbaros, ο ίδιος -ως πρωθυπουργός τότε- δεν συγκάλεσε ούτε ΚΥΣΕΑ, ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλ’ ούτε καν ενημέρωσε τους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αντίστοιχα, ωστόσο, απαντώντας στην κριτική, τονίζεται πως ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Η συνάντηση με τη Γεννηματά

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη, έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά.

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Συμβαίνει σ΄αυτές τις συναντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο.

«Σημασία έχει να μας δει ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ώρες, μια γροθιά όλους μαζί κι όχι ανά δύο», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά. «Έστω κι ανά δυο ο κόσμος μας βλέπει μια γροθιά», αντέτεινε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:30.

Οι υπόλοιπες συναντήσεις

  • Στις 18:15 με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 19:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 9:30.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους