ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Έλληνες εξτρεμιστές έκαψαν τη σημαία μας

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Έλληνες εξτρεμιστές έκαψαν τη σημαία μας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από Έλληνες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει πως η κίνηση αυτή έγινε από «εξτρεμιστές» ενώ κάνει «έκκληση για τερματισμό τέτοιων προκλήσεων».

Υπενθυμίζεται πως μια ημέρα μετά την προπαγανδιστική φιέστα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγία Σοφία που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και σημειώνει ότι «θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, «Η Ελλάδα, με πρόσχημα την προσευχή στην Αγία Σοφία, αποκάλυψε για μια ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το Ισλάμ και την Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα την ελληνική κυβέρνηση και τα μέλη της Βουλής, που με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους, οδήγησαν στο κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη», λέει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος σε περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε το κάψιμο της σημαίας

Σημειώνεται πως και το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι παγίως το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει ανάλογες ενέργειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι φοβούνται οι Τούρκοι στο Αιγαίο;