ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - «Συναγερμός» στα Μέσα Μεταφοράς: Ανακαλούνται οι άδειες των οδηγών

Κορονοϊός - «Συναγερμός» στα Μέσα Μεταφοράς: Ανακαλούνται οι άδειες των οδηγών
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει κυβέρνηση λόγω του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η κυβέρνηση λόγω έντονης ανησυχίας αποφάσισε να ανακληθούν άδειες, έτσι ώστε να μην μειωθούν τα δρομολόγια τον Αύγουστο.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας λαμβάνει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει τη χαλαρότητα να στοιχίζει στη δημόσια υγεία.

Μετά την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας στην πλειοψηφία των κλειστών χώρων, στην ατζέντα μπαίνουν και τα κέντρα διασκέδασης, τα beach bars και όπου αλλού παρουσιάζεται συνωστισμός.

Ωστόσο, εικόνες συγχρωτισμού εμφανίζονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον πρωθυπουργό, στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με τους επιτροπή των Ειδικών να στέκεται πολύ σε αυτά τα φαινόμενα, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα ενισχυθούν. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιστήμονες.

Μία μέρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «μεγάλη πηγή ανησυχίας το συνωστισμό στα ΜΜΜ» και ανακοίνωσε ότι ήδη ανακαλούνται άδειες για να υπάρξει περισσότερο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν περισσότερα Μεταφορικά Μέσα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός .

«Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα ΜΜΜ και στα ταξί για τη χρήση μάσκας

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι αστυνομικοί της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αττικής κάνουν ελέγχους σε λεωφορεία και άλλα ΜΜΜ.

Η πλειοψηφία των πολιτών υπακούει στο μέτρο για τη χρήση μάσκας, ενώ υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι δεν πειθαρχούν στους κανόνες της Πολιτείας. Στους δεύτερους, όπως είναι φυσικό, οι Αρχές επιβάλλουν τα απαραίτητα πρόστιμα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιθέα: Ζούσε με την νεκρή μητέρα της μέσα στην ντουλάπα (pics)