ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Βηρυτό: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε βοήθεια αν χρειαστεί

Μητσοτάκης για Βηρυτό: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε βοήθεια αν χρειαστεί

Συγκλονισμένος ο πλανήτης από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Δεκάδες οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες.

Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την συμπαράστασή του στο λαό του Λιβάνου, για την αποψινή τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας» αναφέρει.

Την ίδια ώρα εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου δήλωσε ότι η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε νιτρικό αμμώνιο που κατασχέθηκε από ένα πλοίο, πριν από περίπου ένα χρόνο και αποθηκεύτηκε εκεί. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην περιοχή τόνισε ότι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τα πραγματικά αίτια των εκρήξεων: «Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για ατύχημα ή ανθρώπινη ενέργεια».

Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 τραυματίες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού, Τζορτζ Κετάνεχ, πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι σε σπίτια που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γάμοι και βαφτίσεις με 100 άτομα - Τι θα γίνει αν ακυρώσετε - Οι αποζημιώσεις