ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η εθνική ομάδα πόλο

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η εθνική ομάδα πόλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών οι οποίες κατέκτησαν με την εθνική ομάδα πόλο το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και τους αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας που κατέκτησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια στο παγκόσμιο (Μπλεντ Σλοβενίας) και ευρωπαϊκό (Πλόβντιβ Βουλγαρίας) πρωτάθλημα κωπηλασίας.


Ο κ. Παπούλιας είπε: «Συγχαρητήρια σε όλους σας. Είστε η μόνη δροσερή αύρα σ'αυτή τη διακεκαυμένη περίοδο που περνάμε και είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να προβάλλεται το όνομα της Ελλάδας όταν νομίζουν ότι έχουμε χάσει τις δυνάμεις μας. Εσείς τους δίνετε την απάντηση ότι η Ελλάδα δεν έχασε τις δυνάμεις της, τα παιδιά της Ελλάδας δείχνουν ότι είμαστε πολύ δυνατοί, είμαστε έτοιμοι για μεγάλες διακρίσεις, με λίγα μέσα».

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, ο κ. Πρόεδρος της δημοκρατίας δήλωσε: «Ξέρω τα παράπονά σας και είναι δίκαια τα παράπονά σας, να τα ακούσει η πολιτεία. Μακάρι να ήμουν και εγώ μέσα στην κυβέρνηση για να λύσω πολλά από αυτά, που θα μπορούσε και η σημερινή κυβέρνηση να λύσει. Βεβαίως, βρεθήκατε σε μια δύσκολη περίοδο και είστε θύματα των δυσκολιών αυτής της περιόδου. Πρέπει όμως εσείς να αποτελέσετε μια εξαίρεση, μια χρυσή εξαίρεση. Γιατί προσφέρετε στην πολιτεία όλα αυτά τα μετάλλια που παίρνετε με τη δύναμη της ψυχής σας. Συγχαρητήρια θερμά και πάντα επιτυχίες.»

Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο από την πλευρά τους του προσέφεραν αναμνηστική μπλούζα με τις υπογραφές τους.