ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Κιουτσούκης: Ο Σαμαράς δεν θέλει ισχυρή λαϊκή εντολή

Ν.Κιουτσούκης: Ο Σαμαράς δεν θέλει ισχυρή λαϊκή εντολή

του Κώστα Λασκαράτου

Το μήνυμα του προέδρου της ΔΑΚΕ, στην «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μήνυμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, να μη στηρίξει δια της ψήφου της, την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, στέλνει μέσω του newsbomb.gr, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

Ο κ. Κιουτσούκης εκτιμά πως ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, απέδειξαν σήμερα πως δεν κατάφεραν να γίνουν «ηγέτες», ενώ κληθείς να απαντήσει αν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ αποτελεί λύση, σημείωσε πως, όπως αντιλαμβάνεται, ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί μια νωπή, ισχυρή λαϊκή εντολή.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η συμφωνία η οποία επετεύχθη από τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου, αποδεικνύει ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν μπόρεσαν, δεν κατάφεραν την ύστατη στιγμή να γίνουν ηγέτες, μιας και τα μέτρα- Αρμαγεδδών που προτείνουν στους έλληνες πολίτεςθα καταστρέψουν και την κοινωνία και την οικονομία.

Τελικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πολίτες όλης της χώρας, έχουν μόνο μια επιλογή: να ανατρέψουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και να πάμε σε νωπή λαϊκή εντολή ώστε έτσι να διασφαλιστεί και η ουσία και η ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα έλεγα και σε όλους τους βουλευτές, θα πρέπει να προσέξουν τούτη τη στιγμή ότι θα επιτελέσουν εθνικό πατριωτικό καθήκον, απέναντι στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα.

Και αυτό δεν θα το πράξουν ψηφίζοντας το μνημόνιο, ούτε πειθαρχώντας στην κομματική πειθαρχία που ενδεχόμενα να απαιτήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Θα το πράξουν με την ελεύθερη βούληση, κοιτάζοντας όμως πρώτα στα μάτια, τους πατεράδες, τις μάνες του και τα ίδια τους τα παιδιά. Νομίζω, ότι τότε θα επιτελέσουν το υπέρτατό τους καθήκον, που είναι η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας..

Μιλήσατε για λύση μέσω εκλογών... Μια ισχυρή λαϊκή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί λύση;

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Όχι εγώ. Να δούμε αν θέλει να γίνουν εκλογές και να έχει ισχυρή λαϊκή εντολή. Γιατί εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει να έχει ισχυρή λαϊκή εντολή...»