ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Κουτρουμάνη: Παραιτήσου!

Τσίπρας σε Κουτρουμάνη: Παραιτήσου!

Να παραιτηθεί κάλεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

«Είστε υπουργός άνευ αντικειμένου, αφού η πραγματική ανεργία έχει φθάσει το 26%» είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκαν, ενώ τον κάλεσε να κατονομάσει τα συμφέροντα που κατήγγειλε στην επιστολή παραίτησής του ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, λέγοντας ότι «υπήρξαν εκβιασμοί και ότι η τρόικα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα».

Απαντώντας ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι έχει μάθει να δίνει μάχες από πολύ μικρός και δεν εγκαταλείπει όταν μπορεί αν αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του υφυπουργού του ο Γιώργος Κουτρουμάνης απέφυγε να σχολιάσει τα περί συμφερόντων και σημείωσε: «ο Γιάννης Κουτσούκος είναι και φίλος μου και είχαμε και εξαιρετική συνεργασία, η επιλογή του είναι σεβαστή. Από εκεί και μετά δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε στο πως προσεγγίζει ο καθένας τη θέση του μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Ο κ. Κουτρουμάνης πάντως, απαντώντας στις βολές του κ. Τσίπρα για την ανεργία, δήλωσε ότι δεν δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας και οι αποφάσεις του την ανεργία, αλλά αυτό υποδέχεται το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και να αναζητεί μέτρα για την ανακούφισή της.

«Δίνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια και με κύριο στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα» είπε αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση ο Υπουργός, παραδεχόμενος ότι τα μέτρα είναι σκληρά αλλά πρόσθεσε «πρέπει να αναρωτηθούμε τί θα συμβεί την επόμενη μέρα αν η χώρα οδηγηθεί στα χειρότερα».