ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: Να επικρατήσει η λογική στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Πατούλης: Να επικρατήσει η λογική στην επέτειο του Πολυτεχνείου
InTime

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει λογική και υπευθυνότητα στη διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση μελών του Συλλόγου Φυλακισθέντων κι Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε καμία εκδήλωση για το Πολυτεχνείο για λόγους συνείδησης, στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης και συνέπειας, απέναντι σε όσους επιμένουν να βάζουν το κομματικό συμφέρον, πάνω από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού. Το Πολυτεχνείο και όσα συμβολίζει, ως κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που πιστεύει στις αρχές και τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν προδίδονται από τη ματαίωση μιας πορείας, αλλά από την περιφρόνηση στην αξία της ανθρώπινης ζωής» αναφέρει ο περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι στην Αττική, «το υγειονομικό μας προσωπικό, σηκώνει ήδη πολύ βαρύ φορτίο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους επιβαρύνουμε επιπλέον, ρισκάροντας με τη διοργάνωση συγκεντρώσεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Απαιτείται από όλους λογική και υπευθυνότητα. Αλλά πάνω από όλα, απαιτείται σεβασμός σε αυτούς που δίνουν καθημερινά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τη μάχη, για να "κερδίσουμε τον πόλεμο" με τον κορονοϊό και να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός εμβόλιο: Moderna ή Pfizer; Οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο εμβολίων