ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Η Δημοκρατία είναι καθεστώς ελευθερίας και ευθύνης

Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Η Δημοκρατία είναι καθεστώς ελευθερίας και ευθύνης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ, από την πλαϊνή είσοδο, κατέθεσε στεφάνι και προχώρε σε δήλωση, κατά την οποία έστειλε το δικό της μήνυμα για τη δημοκρατία.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, είναι μια κορυφαία πράξη αντίστασης, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της δημοκρατίας. Οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι καθολικό: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την κατάθεση στεφάνου.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες, στεφάνι αναμένεται να καταθέσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Στις 10:30 αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου αναμένεται να συμμετάσχει, παρά την απαγόρευση, στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης στο Newsbomb.gr για Πολυτεχνείο: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα περί αυταρχισμού