ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική για το έλλειμμα

Στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική για το έλλειμμα

Με τη σύμφωνη γνώμη μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να εισαχθεί, την Τετάρτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, η πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα το 2009.

Την αντίθεσή του, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, χαρακτηρίζοντας την πρόταση προσχηματική και τονίζοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να το συζητήσει η επόμενη Βουλή.

Αναβάλλεται η συζήτηση για το PSI

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στη διάσκεψη το αίτημα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να μην γίνει η συζήτηση πριν το Eurogroup, καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνος με το αίτημα του κ. Παπαδήμου δήλωσε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.

Ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ, δήλωσε την αντίθεσή του με την αναβολή της αυριανής συζήτησης, σημειώνοντας ότι η πρόταση κάθε κόμματος πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Σύμφωνος δήλωσε και ο ΛΑΟΣ, ενώ την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρωτοφανή απόφαση των πολιτικών αρχηγών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, την οποία εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο κ. Α. Τσίπρας.

«Η απόφαση αυτή συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία.

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του και προσθέτει ότι «μετά την αποδοχή των εκφοβισμών, των προσβολών και των απαιτήσεων να μπει στον γύψο η λαϊκή βούληση και η δημοκρατία στην Ελλάδα, ας κλείσουν και το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε για το μέλλον του ελληνικού λαού».