ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Τσίπρας: Θα μας επιτεθούν για να εκβιάσουν το λαό

Α.Τσίπρας: Θα μας επιτεθούν για να εκβιάσουν το λαό

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο Συνασπισμός, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή ενέκρινε το κείμενο θέσεων για την πολιτική συμμαχιών και τη δράση του κόμματος το επόμενο διάστημα. Το κείμενο θα τεθεί προς έγκριση και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συζήτηση για την πολιτική του κόμματος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα.

Τα μέλη της Επιτροπής έδειξαν ικανοποίηση για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν σήμερα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα το κλίμα εκβιασμών που δημιουργεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα λάβει μορφή εναντίον της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει γίνει στόχος επιθέσεων, οι οποίες θα κλιμακωθούν για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημά του για δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μέρους αυτού και με τη διατύπωση ρήτρας ανάπτυξης ώστε να καταφέρει η χώρα μας να αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο πρόεδρος του Συνασπισμού επεσήμανε ότι υποδηλώνουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων ότι το κοινό πρόβλημα όλων είναι ο καπιταλισμός.

Επίσης, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι έχει αποδεχθεί τον ειδικό λογαριασμό για τη διαχείριση του χρέους, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία.