ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Πρέπει να αντέξουμε ως οικονομία και κοινωνία - To 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά

Σκυλακάκης: Πρέπει να αντέξουμε ως οικονομία και κοινωνία - To 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η ύφεση όσο και τα έσοδα του Δεκεμβρίου κινούνται με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν

Κρίσιμο αναμένεται να είναι το επόμενο τρίμηνο για την οικονομία και την κοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, να αναφέρει ότι «πρέπει να αντέξουμε». Ο ίδιος υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι υπάρχουν προϋποθέσεις το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η ύφεση όσο και τα έσοδα του Δεκεμβρίου κινούνται με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για να στηριχτεί η οικονομία. Αυτά τα χρήματα σύμφωνα με τον κ Σκυλακάκη πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση και στόχο την σωτηρία των επιχειρήσεων και τον θέσεων εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως το θετικό είναι πως αυτό το δύσκολο τετράμηνο που έρχεται, δεν έχει η χωρά μας βαρύ εισαγόμενο τουρισμό και σημείωσε ότι είναι σημαντικό και για την οικονομία και τον τουρισμό το πότε θα εγκριθεί απο την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή το εμβόλιο της Astrazeneca, καθώς χρειάζεται μία δόση και αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία της ΕΕ.

Τόνισε επίσης ότι μία σημαντική παράμετρος για την οικονομία είναι το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: «Ήξεις αφήξεις» για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία