ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Περισσότεροι οι μετακλητοί υπουργών επι ΣΥΡΙΖΑ

Βορίδης: Περισσότεροι οι μετακλητοί υπουργών επι ΣΥΡΙΖΑ

Με ένταση έκλεισε η συζήτηση στη Βουλή λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που έκλεισε με την ομιλία του την συνεδρίαση, χαρακτήρισε προσχηματικές τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο και απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία , τα οποία αντλήθηκαν από το μητρώο δημόσιων υπαλλήλων, το 2018 οι μετακλητοί εκτός ΟΤΑ, δηλαδή το προσωπικό που απασχολούνταν σε γραφεία υπουργών και κρατικών οργανισμών ανήλθε σε 2.020, ενώ σήμερα είναι στους 910. Επιπλέον, οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών το 2018 ήταν 580 και σήμερα 566. Για την αύξηση στους μετακλητούς στους ΟΤΑ, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να στηρίξει την αυτοδιοίκηση παρέχοντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες την δυνατότητα να πάρουν περισσότερους μετακλητούς.

Τέλος, ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου είπε: «Λέτε ναι ή όχι στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό; Αυτό που επιτυγχάνει το νομοσχέδιο είναι η θέσπιση ενιαίου πανελλαδικού διαγωνισμού που αντικαθιστά την πραγματικότητα του 97% των προκηρύξεων. Σε αυτό τι λέτε; Είναι καλό ή κακό; Εσείς λέτε ότι προϋπάρχει τέτοια ρύθμιση αλλά δεν εφαρμόζεται και το καταψηφίζετε αν και συμφωνείτε. Είναι σοβαρή αυτή η τοποθέτηση;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Έρχονται «λευκές μέρες» και ψύχος στην Αττική