ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κατσέλη: Το νέο δάνειο δεν έλυσε το πρόβλημα

Λ. Κατσέλη: Το νέο δάνειο δεν έλυσε το πρόβλημα

Το νέο δάνειο δεν μπορεί να λύσει την κρίση, που θα επιστρέψει με ακόμη πιο δραματικό τρόπο εκτίμησε η Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι με το νέο δάνειο οι αιτίες του προβλήματος δεν αντιμετωπίστηκαν, αφού απλώς κερδήθηκε χρόνος.

«Το νέο δάνειο θα δώσει μια κάποια ανάσα, χάρη, ιδίως, στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα, στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει, με τρόπο ακόμη πιο δραματικό», τόνισε η κ. Κατσέλη.

Μάλιστα, η κ. Κατσέλη κατήγγειλε ότι με τη νέα σύμβαση «για πρώτη φορά το κράτος κατήργησε όλα τα δικαιώματα, ακόμη και τα συνταγματικά. Έχασε όλη του την ισχύ, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πιστωτών μας».

«Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συσσωρεύσει καθυστερήσεις, τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας, να πάρουν και μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος», υπογράμμισε.

Επίσης, η βουλευτής προέβλεψε ότι οι συνέπειες των σκληρών μέτρων θα γίνουν αισθητές σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, κάνοντας λόγο για έναν «σοβαρό κίνδυνο του οποίου ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τη διάσταση και τη σημασία».