ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση συναθροίσεων: «Μάχη» στη Βουλή - «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες»

Απαγόρευση συναθροίσεων: «Μάχη» στη Βουλή - «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες»

Την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1 Φεβρουαρίου.

«Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν. Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νικος Καραθανασόπουλος στην Ολομέλεια.

«Αντιδημοκρατική μεθόδευση η απόφαση της ΕΛΑΣ, οι επιδημιολόγοι διαφώνησαν με την επιλογή αυτή. Στόχος ο περιορισμός της λειτουργίας της δημοκρατίας» σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Λογιάδης του Με.Ρ.Α.25, λέγοντας: «Καταδικάζω τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ο αρμόδιος υπουργός θεωρούμε ότι κρύβεται πίσω από τον αρχηγό της αστυνομίας. Προσωπικά μου θυμίζει – ήμουν 16 ετών τότε – το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή».

Στον αντίποδα ο Φίλιππος Φόρτωμας από τη Νέα Δημοκρατία είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουφοντίνα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τη Δημοκρατία αλλά δεν κόπτεται να επικρίνει μέλη του που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, σε έναν τρομοκράτη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»