ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Βουλή για το φοιτητικό συλλαλητήριο

Ένταση στην Βουλή για το φοιτητικό συλλαλητήριο
INTIME

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή ενόψει του φοιτητικού συλλαλητηρίου για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την απόφαση της ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις.

«Να μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν με πρόσχημα την πανδημία. Αν συμβεί οτιδήποτε την ευθύνη θα την έχει ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης:

«Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα συλλαλητήριο φοιτητικό ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μια αντισυνταγματική πρακτική. (...)

Είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, ότι υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορονοϊού, όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορονοϊό» ανέφερε ο ίδιος.

Για ψευδείς αναφορές έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης λέγοντας «ο κ. Σκουρλέτης είπε για μια ακόμα φορά ψέματα. Υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και σε απόλυτα δικαιώματα. Οι συμπολίτες μας για να κινηθούν πρέπει να στείλουν sms. Η στάθμιση της δημοσίας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ υπενθυμίζοντας ότι «οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια - Λύκεια: Αλαλούμ για τη Δευτέρα - Τι εισηγούνται οι ειδικοί, τι απαντά το υπ. Παιδείας

Ροή Ειδήσεων