ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτακτη πτώχευση για το λαό και φέτος και του χρόνου

Άτακτη πτώχευση για το λαό και φέτος και του χρόνου

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχει, όταν η Βουλή ψηφίζει τέτοιους βάρβαρους νόμους», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η άτακτη πτώχευση για το λαό θα υπάρχει στην ατζέντα και φέτος και του χρόνου και του παραχρόνου, δήλωσε στη ΝΕΤ η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα στην πορεία.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επεσήμανε πως γίνεται προσπάθεια να δημιουργήσουν στο λαό την εντύπωση ότι υπάρχει ελπίδα.

«Το κατεπείγον και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπήρξαν και επί Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, στόχος είναι να προληφθεί η άμεση αντίδραση [...] Μας ενδιαφέρουν οι διαδικασίες, αυτό όμως που υπογραμμίζουμε είναι με τι ταχύτητα θα τρέξει ο λαός», σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στην Εξεταστική για το έλλειμμα, δήλωσε ότι αυτή τη φορά δεν παίρνει μέρος το ΚΚΕ γιατί αφορά μεθοδολογία, τα λογιστικά πρότυπα της ΕΕ

Με βάση τις συμφωνίες, τα δικαιώματα του ελληνικού λαού είναι διακυβευμένα για 30 χρόνια, τόνισε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι έρχεται η ΕΕ και δίνει 30 δισ. για ανάπτυξη -πχ. για οδικούς άξονες- και τονίζοντας ότι πρόκειται για έργα ανάπτυξης κερδών και όχι για ανάπτυξη του λαού.

«Το Σύνταγμα τα χωράει όλα [...] Αυτό που πρέπει είναι να ξεκαθαρίσει ο λαός πού οφείλεται η κρίση, να συνειδητοποιήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και να καταλάβει ότι μπορεί να ζήσει δίχως κεφαλαιοκράτες, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει», δήλωσε η ίδια.

Η εξαθλίωση οδηγεί σε μειωμένες απαιτήσεις, προειδοποίησε η κα Παπαρήγα, καλώντας το λαό να διαμορφώσει άποψη, μέσα από την εμπειρία του, τι εννοεί με τον όρο αλλαγή κατάστασης. Ένα μη δημοκρατικό σύστημα ανατρέπεται μόνο με επανάσταση, τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με συμμαχίες, η ΓΓ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι σύμμαχοι γίνονται όσοι συμφωνούν και εκτίμησε ότι και στη συμμαχία της ΕΕ ήδη σχεδιάζονται διασπαστικές κινήσεις.