ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επίθεση σε όλα τα μέτωπα απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική άρνηση για μορατόριουμ

Με επίθεση σε όλα τα μέτωπα απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική άρνηση για μορατόριουμ
ΙΝΤΙΜΕ

Με γενικευμένη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην άρνηση του πρωθυπουργού να ακούσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει κι άλλο την βεντάλια της αντιπαράθεσης, διατηρώντας πολύ ψηλά τους τόνους στα ζητήματα της πανδημίας και της οικονομίας, αλλά και της αστυνομικής βίας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν πως οι όποιες κινήσεις καλής θελήσεως έγιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όπως αναφέρουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ακούσει όλες τις προτάσεις που κατέθεσαν, κάνοντας πως δεν υπάρχουν και έχει την πλήρη ευθύνη για την τραγωδία -όπως την χαρακτηρίζουν- που ζει η χώρα. Πλέον, είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπολιτευτικής τους ρητορικής και να χτυπήσουν στα σημεία εκείνα που θεωρούν ότι είναι ευάλωτη.

«Στο δε μέτωπο της πανδημίας, την ώρα που η χώρα θρηνεί 7.500 νεκρούς, την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και δεκάδες από αυτούς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τρόπο κυνικό δηλώνει ότι αν είχε σπεύσει να κάνει τις επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων όπως του ζητά μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξόδευε δεκάδες εκατομμύρια», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακή», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει τις προσωπικές του ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Ήταν απολύτως εφικτό να αποφύγουμε την τραγωδία που ζούμε», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Θεσσαλία ο Νάσος Ηλιόπουλος, «εάν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επεδείκνυε εγκληματική αδράνεια», σε μία τοποθέτηση που συμπυκνώνει σε δύο γραμμές τη γραμμή της Κουμουνδούρου για το θέμα της πανδημίας. «Επί ένα χρόνο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει: δώστε δωρεάν τεστ στους πολίτες, διενεργήστε ελέγχους στους χώρους εργασίας, επιτάξτε ιδιωτικές ΜΕΘ για να μην πεθαίνει ο κόσμος στους διαδρόμους των νοσοκομείων, αυξήστε τα δρομολόγια ΜΜΜ, βάλτε λιγότερα παιδιά στις τάξεις». Όμως «δεν γίνεται τίποτα απ’ όλα αυτά», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα και οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η δήλωση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που σχολιάζοντας την πρωτοβουλία διανομής δωρεάν ράπιντ τεστ στον πληθυσμό, υποστήριξε πως «Η “λύση” που υιοθέτησε η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της ανεπαρκούς επιδημιολογικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης στην κοινότητα και τους περιορισμένους διαγνωστικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό και στις «εστίες υπερμετάδοσης» του ιού (χώροι εργασίας, καταστήματα , κλειστές δομές, σχολεία, ΜΜΜ κλπ), ούτε συμβάλλει στη στοχευμένη πρόληψη της διασποράς». Αντίθετα, συνέχισε ο βουλευτής Λασιθίου, η κίνηση αυτή επιχειρεί «να αντιστρέψει επικοινωνιακά το δυσμενές κοινωνικό κλίμα με δήθεν δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε test , στη γραμμή όμως της ατομικής ευθύνης και όχι της οργανωμένης παρέμβασης των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της χώρας».

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εκ νέου σε βάρος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας ξανά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση, για μία ακόμα υπόθεση βίας. Αυτή τη φορά, για την επίθεση που είχαν καταγγείλει θαμώνες καφετέριας στα Γαλάτσι πέρσι τον Νοέμβριο, που είχε και ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πεντάχρονου παιδιού από τα ΜΑΤ. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ, υποστήριζαν ότι οι καταγγελίες των πολιτών ήταν ψευδείς, όμως βίντεο που παρουσίασε χθες η ιστοσελίδα «News247» διαψεύδει τους ισχυρισμούς των αρχών. Με αφορμή το εν λόγο βίντεο, ο Ν.Ηλιόπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Μόλις προχτές σε ανακοίνωση για το εν λόγω συμβάν δίχως ντροπή κατέληγε «καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου κ της μητέρας του».

Επίσης, επιτέθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας πως «Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη φυγή του εγκληματία υπαρχηγού των νεοναζί, που διαρκώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και χωρίς καμία ντροπή απαντά μόνο με ψέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.